Julbröd (Gluten- och äggfritt)

Julbröd (Gluten- och äggfritt)

Julbröd med fibrex, psylliumskal och glutenfritt mjöl.

Portioner/mängd: 1 bröd

Ingredienser

  • 25 gram jäst (för söta degar)
  • 33 centiliter Coca-Cola (alternativt vatten)
  • 2 matskedar olja
  • 0,5 deciliter Dansukker Mörk Sirap
  • 1 deciliter kesella
  • 0,5 deciliter äpplemos
  • 1 deciliter Dansukker Fibrex
  • 1 matsked psylliumskal
  • 1 tesked salt
  • 1 matsked pomeransskal (malda)
  • 1 tesked kardemumma (malda)
  • 1 kryddmått kanel (mald)
  • 1 deciliter russin
  • 6–7 deciliter fin glutenfri mjölmix
  • 2 deciliter grov glutenfri mjölmix

Gör så här:

  • 1

    Smöra en avlång bakform. Smula jästen i en skål. Värm porter och olja till ca 37°.

  • 2

    Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt fibrex och psylliumskal och låt stå i 10 minuter.

  • 3

    Blanda i salt, sirap, äpplemos, kesella och kryddor. Tillsätt mjölmixerna och russinen och blanda väl.

  • 4

    Häll smeten i formen och lägg på en bakduk. Låt jäsa i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200°.

  • 5

    Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Låt brödet stå kvar i formen några minuter innan det stjälps upp på galler. Låt svalna under bakduk.

Recept skapat av: www.dansukker.se