Jordnöts- & Ingefärskakor

Jordnöts- & Ingefärskakor

Jordnötter och ingefära är en fin kombination!

Portioner/mängd: Ca 40 st

Ingredienser

  • 150 gram vit choklad
  • 125 gram osaltade jordnötter
  • 50 gram syltad ingefära
  • 100 gram smör
  • 50 gram sött jordnötssmör
  • 1 deciliter Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
  • 1 st ägg
  • 3,5 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver

Gör så här:

  • 1

    Hacka chokladen i små bitar och blanda den med jordnötterna. Hacka ingefäran fint.

  • 2

    Rör matfettet, jordnötssmör, socker och ägg till en porös smet.

  • 3

    Blanda i mjöl, bakpulver, ingefära och hälften av choklad- och jordnötsblandningen i smeten.

  • 4

    Rulla kulor och doppa dem i resten av choklad- och jordnötsblandningen.

  • 5

    Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 175° i ca 13 minuter.

Recept skapat av: www.dansukker.se