Ingefärspepparkakor

Ingefärspepparkakor

Ingefära ger pepparkakorna extra smak och passar bra i jul.

Portioner/mängd: Ca 175 stycken

Ingredienser

  • 1,5 deciliter vispgrädde
  • 2,5 deciliter strösocker
  • 1,5 deciliter sirap
  • 1 matsked ingefära
  • 3 kryddmått cedroolja (hushållsarom)
  • 1 matsked bikarbonat
  • 8–9 deciliter vetemjöl

Gör så här:

  • 1

    Vispa grädden till lätt skum. Blanda i socker, sirap, ingefära, cedroolja och bikarbonat, utrört i lite kallt vatten. Rör blandningen några minuter.

  • 2

    Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt den vila övertäckt till nästa dag.

  • 3

    Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Kavla ut degen tunt.

  • 4

    Ta med mått ut kakor. Lägg dem på kall smord plåt.

  • 5

    Grädda i mitten av ugnen vid 225ºC, 3-5 min. Låt pepparkakorna svalna på plåten.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se