Ingefärskakor

Ingefärskakor

Med färskriven ingefära blir det sting i ingefärskakorna.

Portioner/mängd: Ca 35 stycken

Ingredienser

  • 75 gram Svenskt smör
  • 3/4 deciliter strösocker
  • 0,25 deciliter sirap
  • 0,25 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter vetemjöl
  • 2 matskedar färsk ingefära (riven)

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 200°. Smält smöret tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull.

  • 2

    Lägg degen på bakbordet och forma till en rulle som skärs i 35 skivor.

  • 3

    Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till varje kaka med en gaffel.

  • 4

    Grädda i 12 minuter eller tills de har fått fin färg.

Recept skapat av: www.norrmejerier.ser