Ingefärs- och kolasnittar

Ingefärs- och kolasnittar

Smaskiga snittar som passar bra till julfika.

Portioner/mängd: Ca 40 snittar

Ingredienser

  • 4 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 1,5 deciliter strösocker
  • 2 matskedar mörk sirap
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 2 teskedar pomeransskal (malda)
  • 1 tesked ingefära (mald)
  • 200 gram Svenskt smör
  • 2 matskedar apelsinjuice

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare.

  • 2

    Tillsätt smöret i små kuber och kör ett par sekunder tills degen börjar bli smulig.

  • 3

    Tillsätt sirap och lite apelsinjuice och arbeta snabbt ihop till en deg.

  • 4

    Dela degen i 4 delar. Rulla ut (med lite mjöl) till långa längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

  • 5

    Platta ut degen något. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

  • 6

    Låt svalna något och skär i sneda bitar.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se