Hasselnötsfudge

Hasselnötsfudge

En klassisk engelsk fudge med goda nötter.

Portioner/mängd: Ca 25 bitar

Ingredienser

  • 2,5 deciliter mjölk
  • 4 deciliter strösocker
  • 1 deciliter kakao
  • 1 kryddmått salt
  • 50 gram Svenskt smör (rumstempererat)
  • 1 deciliter hasselnötter (hackade)

Gör så här:

  • 1

    Koka mjölk, socker, kakao och salt 25 min i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då så att den inte bränns vid.

  • 2

    Klä en form ca 12x12cm med bakplåtspapper.

  • 3

    Rör ner smöret i fudgesmeten och häll den direkt i formen.

  • 4

    Strö över hackade hasselnötter och tryck ner dem lite i fudgen. Låt stelna och bryt i bitar.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se