Hallonkola

Hallonkola

Hallonkola är ett uppskattat julgodis!

Portioner/mängd: Ca 25 stycken

Ingredienser

  • 1 paket frysta hallon (225 gram)
  • 1 st vaniljstång
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 3 deciliter strösocker
  • 1 deciliter ljus sirap

Gör så här:

  • 1

    Tina hallonen och passera dem genom en sil.

  • 2

    Lägg hallonpurén i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången.

  • 3

    Tillsätt grädde, socker och sirap. Låt koka under omrörning i ca 15-30 min. Låt koka till ca 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite kolasmet i ett glas kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar).

  • 4

    Ta upp vaniljstången. Häll upp kolasmeten i en smörd form ca 20×20 cm och låt den stelna.

  • 5

    Skär med en vass kniv till fyrkantiga kolor.

  • 6

    Slå in kolorna i smörpapper eller cellofanpapper. Låt stå svalt till servering.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se
  • Anna

    Jättegoda!