Gubbröra (Per Morbergs)

Gubbröra

Per Mobergs klassiska och jättegoda gubbröra. Passar utmärkt som tillbehör på julbordet och på hårt bröd, julvört eller kavring.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original)
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 st rödlök
  • 0,5 deciliter Créme Fraiche
  • 0,5 deciliter dill (hackad)
  • 0,5 deciliter gräslök (hackad)
  • vitpeppar och ev. lite salt
  • 4 st gröna salladsblad
  • 2 st cocktailtomater
  • Några dillkvistar och gräslöksstrån

Gör så här:

  • 1

    Hacka ansjovis, äggen och rödlöken.

  • 2

    Lägg allt i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och lite anjovisspad för sälta.

Tips

Servera som tillbehör eller på en brödskiva med ett salladsblad och en klick gubbröra på. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.

Recept skapat av: