Grönkålsfylld chevrepaj

Grönkålsfylld chevrepaj

En härlig paj med chevreost och grönkål.

Portioner/mängd: 6–8 portioner

Ingredienser

  • 3 deciliter vetemjöl
  • 125 gram Norrmejerier smör i kuber (kallt)
  • 2 matskedar kallt vatten
  • 500 gram fryst grönkål (tinad)
  • 3 st ägg
  • 2 deciliter mellangrädde
  • 1 deciliter Crème Fraiche
  • 5 skivor chevreost
  • 1 tesked salt
  • peppar (nymald)

Gör så här:

  • 1

    Kör vetemjöl och smör i en matberedare till en smulig deg.

  • 2

    Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i ca 30 min.

  • 3

    Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel.

  • 4

    Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.

  • 5

    Låt grönkålen rinna av i durkslag.

  • 6

    Vispa ihop ägg, grädde och Crème Fraiche.

  • 7

    Blanda i grönkålen och smaka av med salt och peppar.

  • 8

    Häll fyllningen i pajskalet och toppa med ost.

  • 9

    Grädda mitt i ugnen 30-35 min eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se