Grillade revben

Grillade revben marinerade med saffran, vitlök och sirap.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1,5 kilo tjockskurna revben
  • 1 deciliter Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
  • 0,5 deciliter rapsolja
  • 0,5 gram saffran
  • 1 tesked grovt salt
  • 0,5 tesked svartpeppar

Gör så här:

  • 1

    Blanda sirap, olja och vitlök i en skål.

  • 2

    Stöt saffran och salt i en mortel tills allt är pulvriserat. Blanda ner kryddorna i marinaden.

  • 3

    Gnid in marinaden på revbenen och ställ i kylskåp i minst 2 timmar, gärna längre.

  • 4

    Stek revbenen i 175° varm ugn i 50 minuter.

Recept skapat av: www.dansukker.se