Gräddkokt rödkål

Gräddkokt rödkål

Rödkål är en klassiker på julbordet, och här är en lyxig variant som är gräddkokt.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • ½ huvud rödkål (strimlad)
  • 1 st gul lök (finhackad)
  • 1 matsked Svenskt smör
  • 2,5 deciliter matlagningsgrädde
  • 1 st lagerblad
  • 2 kryddmått nejlika (mald)
  • salt och peppar

Gör så här:

  • 1

    Fräs lök i smör i en kastrull. Tillsätt rödkålen och fräs ytterligare ett par minuter.

  • 2

    Häll på grädde och lagerblad, och låt småputtra tills grädden kokat in lite och rödkålen har mjuknat.

  • 3

    Smaka av med malen nejlika, salt och peppar.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se