Getost- och rödbetsterrine

Getost- och rödbetsterrine

Getostterinen får en härlig smakbrytning av rödbetor. Den passar bra som vegetariskt alternativ eller till rökt fårfiol.

Portioner/mängd: 1 terrine, ca 12 skivor

Ingredienser

  • 4 st rödbetor
  • 300 gram chevreost
  • 3 st gelatinblad
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 2 matskedar rödbetsspad

Gör så här:

  • 1

    Koka rödbetorna mjuka. Skölj dem i kallt vatten och skala dem. Skär i tärningar.

  • 2

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädden och ta från värmen. Ta upp gelatinet ur vattnet och blanda ner i grädden under omrörning.

  • 3

    Ta bort den vita kanten från osten och mixa osten. Tillsätt rödbetsspad och den varma grädden i en stråle. Mixa till en slät massa.

  • 4

    Klä en liten form med plastfilm och häll i ostblandningen. Lägg i rödbetstärningar och tryck ner dem lite i formen.
    Låt stå och stelna i kyl i minst 4 tim.

  • 5

    Stjälp upp formen och ta bort plastfilmen. Skär i skivor med en kniv som doppats i varmt vatten. Garnera gärna med mangoldskott och timjan.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se