Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter

Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter

Fruktkaka med pistaschnötter och aprikoser.

Portioner/mängd: 1 kaka

Ingredienser

  • 3 deciliter vetemjöl
  • 1,5 deciliter strösocker
  • 0,5 gram saffran
  • 0,5 tesked bakpulver
  • 75 gram Svenskt smör
  • 50 gram mandelmassa
  • 1 st skal av citron
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter mjölk
  • 6–8 deciliter torkade aprikoser
  • 1 deciliter pistaschnötter (osaltade)
  • 2 deciliter vispgrädde

Gör så här:

  • 1

    Lägg aprikoserna i blöt i 2 timmar. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en rund form.

  • 2

    Blanda mjöl, socker, saffran och bakpulver. Tärna smöret i små kuber och finfördela det i mjölblandningen.

  • 3

    Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, citronskal, grädde och mjölk till en smet och blanda med mjölblandningen.

  • 4

    Lägg degen i den runda formen. Tryck ner aprikoserna och pistaschnötterna.

  • 5

    Grädda kakan i ca 35 min. Servera med lättvispad grädde.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se