Frittata med grönkål

Frittata med grönkål

Ingredienser

  • 1 st medelstort grönkålsstånd (eller ca 200 gram fryst grönkål)
  • ½ purjolök
  • 2 matskedar Svenskt smör
  • salt och svartpeppar
  • 5 st ägg
  • 1 ½ mellangrädde
  • 1 deciliter riven lagrad ost

Gör så här:

  • 1

    Ta bort bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Låt bladen rinna av och hacka dem grovt. (Alternativt tina den frysta grönkålen).

  • 2

    Hacka purjolöken. Fräs grönkål och purjolök i smör i en stor stekpanna. Smaka av med salt och peppar.

  • 3

    Vispa samman ägg, grädde och ost och häll smeten i pannan. Grädda på svag värme tills smeten stelnar. Lyft eller stick på några ställen i den så att lös smet kan rinna ner och stelna. Vänd frittatan med hjälp av ett lock när undersidan fått fin färg och grädda andra sidan.

  • 4

    Skär portionsbitar och servera med skinkskivor och en tomatsallad.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se