Fikonparfait med pepparkaka

Fikonparfait med pepparkaka

Fikon och pepparkakor är en bra kombination på julen.

Portioner/mängd: 4 st

Ingredienser

  • 200 gram torkade fikon
  • 1 deciliter portvin (kan bytas ut till vatten)
  • 3 st äggulor
  • 1 deciliter florsocker
  • 2,5 deciliter mellangrädde

Gör så här:

  • 1

    Skär fikonen i mindre bitar.

  • 2

    Hetta upp dessertvin eller vatten.

  • 3

    Lägg fikonen i en skål och slå den heta vätskan över dem. Låt dem stå och dra tills fikonen mjuknat (ca 2 timmar).

  • 4

    Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.

  • 5

    Vispa grädden, som ska vara riktigt kall, till hårt skum.

  • 6

    Vänd ihop fikon, äggsmet och grädde. Spara några fina fikonbitar till garnering.

  • 7

    Frys minst 2 timmar i portionsformar eller skål.

  • 8

    Ta ut den en stund före servering. Skeda upp och dekorera med pepparkaka.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se