Clementingelé

Clementingelé

Ett friskt alternativ bland julens efterrätter.

Portioner/mängd: 4 st

Ingredienser

  • 10 st clementiner
  • 2 deciliter Dansukker Gelésocker Multi
  • 1 st clementin
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 1 tesked vaniljsocker
  • basilika

Gör så här:

  • 1

    Pressa saften ur clementinerna.

  • 2

    Blanda saften och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder.

  • 3

    Häll upp i portionsformar/glas. Ställ att stelna i kylskåp.

  • 4

    Stjälp ur gelén på assietter.

  • 5

    Skölj clementinen noga och skär den i 4 skivor till garnering.

  • 6

    Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret. Lägg lite grädde vid sidan om gelén, en clementinskiva samt basilikablad.

Recept skapat av: www.dansukker.se