Chutney på morot med lax- och knäckebrödstopping

Chutney på morot med laxtopping

En julig Chutney som passar bra till glöggtilltugget.

Portioner/mängd: 10 st

Ingredienser

  • 2 st morötter (skalade och grovt rivna)
  • 1 st scharlottenlök (finhackad)
  • ½ deciliter sultanrussin
  • 3 matskedar vitvinsvinäger
  • 1 matsked senapsfrö (gult)
  • 1 kryddmått nejlika (mald)
  • 1 st kanelstång
  • 2 matskedar honung
  • salt och peppar
  • 100 gram lex
  • 50 gram knäckebröd (grovt smulat)

Gör så här:

  • 1

    Till Chutney:

    1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt allt koka ihop i ca 5 minuter. Låt kallna.

  • 2

    Lägg chutney i botten på små snapsglas. Toppa med lax och knäckebröd.

Recept skapat av: www.blossa.se