Chokladtryffel med rostad kanelmandel

Chokladtryffel med rostad kanelmandel

Tryffel med smak av kanel och mandel!

Portioner/mängd: Ca 35 tryfflar

Ingredienser

  • 1,5 deciliter vispgrädde
  • 300 gram mörk choklad
  • 0,75 deciliter florsocker
  • 25 gram Svenskt smör (rumstempererat)
  • 1 deciliter sötmandel
  • 1 matsked Svenskt smör
  • 1 matsked rårörsocker
  • 1 tesked kanel (malen)
  • 1 deciliter florsocker

Gör så här:

  • 1

    Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Tillsätt florsocker. Rör tills chokladen smält. Lägg i smöret och rör lite så att smeten blir blank och jämn. Låt tryffeln svalna i kyl i minst 4 timmar.

  • 2

    Forma tryffelsmeten till små bollar. Rulla bollarna i florsocker.

  • 3

    Skålla och skala mandeln. Stek den i smör tills den får lite färg, strö över socker och kanel. Lägg mandeln på en tallrik så att de inte klibbar ihop. Tryck i en mandel i varje tryffel.

Tips

Tryffeln kan även rullas i kokos eller kakao.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se