Chokladkola

Chokladkola

Chokladkola är ett mycket uppskattat inslag bland julgodiset!

Portioner/mängd: Ca 75 bitar

Ingredienser

  • 100 gram Svenskt smör
  • 3 matskedar kakao
  • 3,5 deciliter strösocker
  • 1 matsked vaniljsocker
  • 1 deciliter sirap
  • 2 deciliter vispgrädde

Gör så här:

  • 1

    Smält smör i en stor kastrull och rör ner övriga ingredienser. Koka blandningen utan lock, rör om då och då. Koktid 1/2-1 tim. Kolan är klar när en droppe av smeten, nedhälld i kallt vatten, kan formas till en seg och hård kula.

  • 2

    Häll upp smeten i en välsmord liten långpanna (20×30 cm). Låt kolan kallna. Skär eller klipp kolan i 2×2 cm stora bitar och linda in var och en i smörgåspapper.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se
  • sumaya

    sumaya2