Adventsbröd

Adventsbröd

Adventsbröd med cashewnötter, kokosflingor och russin.

Portioner/mängd: 1 bröd

Ingredienser

  • 100 gram smör (rumstempererat)
  • 1 deciliter Dansukker Farinsocker
  • 2 st ägg
  • 2,5 deciliter gräddfil
  • 4 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 tesked bikarbonat
  • 2 deciliter kokosflingor
  • 1 deciliter russin
  • smör + vetemjöl (till formen)
  • 1 deciliter cashewnötter

Gör så här:

  • 1

    Rör matfett och socker smidigt. Rör i äggen. Tillsätt övriga ingredienser.

  • 2

    Häll upp smeten i en smord och mjölad form, 1,5 – 2 liter. Strö på nötterna.

  • 3

    Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna i formen.

Recept skapat av: www.dansukker.se